Verwijderen van schimmel

Verwijderen van schimmel

Q3 Facilities is één van de toonaangevende Belgische bedrijven op het gebied van schimmelsanering. Onze ervaren technici zullen met succes de oorzaak van de schimmel kunnen diagnosticeren en toonaangevende technologie aanwenden om het schimmelprobleem definitief op te lossen.


Wat is schimmel?

In de natuur zijn schimmels essentieel voor biologische afbraak, maar in gebouwen kunnen ze ernstige problemen opleveren. Deze microscopisch kleine schimmels geven sporen af ​​die een geur van vocht en aarde veroorzaken. Te veel van deze sporen inademen is schadelijk voor uw gezondheid.

Wat veroorzaakt schimmel?

Schimmel groeit meestal op stoffige oppervlakken in onze huizen of op poreuze materialen waarop ze zich voeden, zoals hout, karton, textiel, gipsplaten enzovoort. Schimmel heeft echter vocht nodig om te gedijen.

Een vochtige omgeving kan vele, uiteenlopende oorzaken hebben. De meest voorkomende zijn: problemen met de dakgoot of lek in plat dak(schimmel bovenaan op muur en plafond), natte spuwmuur, lek in leiding van watertoevoer of verwarming(schimmel op muur), optrekken vocht(schimmel onderaan), slechte ventilatie(slaapkamer), te vochtige binnenlucht(badkamer), slechte afdichting of koudebrug(schimmel aan ramen).

Schimmelsporen betekent dus altijd dat er water aanwezig is, zelfs in zeer kleine hoeveelheden. Daarom moet het zoeken naar waterinfiltratie nabij het aangetaste oppervlak de eerste reactie zijn wanneer u schimmel in huis aantreft. Als dat het geval is, los het probleem dan meteen op. Een luchtontvochtiger kan handig zijn als de luchtvochtigheid in huis hoger is dan 45%.

Wat zijn de meest voorkomende schimmelsoorten in woningen?

 • Aspergillus: één van de meest voorkomende schimmels. Wordt vaak aangetroffen in stoffige hoeken van gebouwen.
 • Cladosporium: heeft de neiging om te groeien op stoffen of houten oppervlakken. Het kan symptomen veroorzaken zoals hooikoorts en / of de prevalentie van astma verhogen.
 • Penicillium: speelt rol bij het maken van penicilline-antibiotica en wordt zelfs gebruikt om bepaalde kazen te maken. In de woning kan de aanwezigheid ervan echter allergische symptomen veroorzaken.
 • Stachybotrys: veroorzaakt de typische zwarte vlekken en behoort tot de gevaarlijkste schimmels. De giftige stoffen in de omgevingslucht kunnen immers ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken en in ernstigere gevallen zelfs leiden tot bloedingen in de longen. De blijvende schade die schimmel kan veroorzaken, mag niet worden onderschat.

Welke gevolgen heeft blootstelling aan schimmels op onze gezondheid?

Alleen een microbiële beoordeling kan het toxiciteitsniveau van een schimmel bevestigen. Houd er rekening mee dat in kleine hoeveelheden de meeste schimmelsoorten niet gevaarlijk zijn. Zichtbare sporen van schimmel of geuren van overmatig vocht moeten echter worden behandeld om te voorkomen dat de situatie erger wordt.

Schimmel wordt beschouwd als een ernstig gezondheidsrisico voor iedereen die het inademt of ermee in contact komt. Vooral jonge kinderen en ouderen met ademhalingsziekten zijn vatbaar voor schimmelsporen in de lucht. Vooral een schimmel in de slaapkamer kan bijzonder kritisch zijn door de langdurige blootstelling aan de schimmelsporen tijdens het slapen.De aanwezigheid van schimmels binnenshuis kan tot de volgende symptomen leiden:

 • Irritatie van ogen, neus of keel
 • Een loopneus die aanhoudt of niet verdwijnt zoals bij verkoudheid
 • Sinuscongestie
 • Piepende ademhaling
 • Hoesten
 • Verhoogde frequentie en ernst van astma-aanvallen
 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijn

Hoe schimmel verwijderen?

Kleine schimmelplekken kunnen behandeld worden door een gelijk mengsel van water en azijn. Schimmels op tegels en in tegelvoegen in de badkamer kunnen beter behandeld worden met een mengsel van azijn en enkele lepels zuiveringszout.
Komt de schimmel steeds terug? Zijn de vlekken erg groot of moeilijk bereikbaar? Roep dan de hulp van Q3 Facilities in ! Wij kunnen de omvang van uw probleem effectiever inschatten en het nodige werk doen om het probleem definitief op te lossen.
Een vroegtijdige interventie kan u veel zorgen en kosten besparen en de gezondheid van gebouw en bewoners veilig stellen.

schimmel verwijderen
schimmel verwijderen
schimmel verwijderen

Q3 Facilities nieuwsberichten

opruiming

Opruimen van gebouw, werf of terrein

Herinstaatstelling van woningen of commerciële ruimtes. Opruiming na accidentiële schade zoals ontploffing, brand of waterschade. meer
Quartz doprol dispensers

Actie : Quartz Doprol dispenser

Product in de kijker : de Quartz toiletpapier verdelers van het type doprol. Nu verkrijgbaar aan de onklopbare actieprijs... meer
Q3 Facilities schimmelverwijdering

Verwijderen schimmel

Als u schimmelgroei in  huis opmerkt, moet u eerst de oorzaak opzoeken en de beste methode bepalen om zowel... meer
Bamboo mondmaskers

Bamboo mondmaskers

Bamboo mondmaskers worden gemaakt van bamboevezel ipv katoen. Het productieprocess is milieuvriendelijker en ze zijn biologisch afbreekbaar. meer
kantoor reinigen corona

Proactieve ontsmetting – Reactieve desinfectie

Bedrijven en werkgevers kunnen de verspreiding van COVID-19 op de werkplek voorkomen en vertragen . De bereidheid om de... meer
gebouwbeheer

Gebouwenbeheer, all-in services

Facilitair Management Gebouwenbeheer was een taak die er dikwijls gewoon werd bijgenomen door een schooldirecteur, syndic, belegger in vastgoed of... meer
mondmaskers

Mondmaskers te koop

Herbruikbare, wasbare mondmaskers te koop Sterke mondmaskers, twee lagen en wasbaar. Kunnen dus verschillende keren hergebruikt worden. In verschillende kleuren... meer
corona-ontsmetting

Preventieve ontsmetting en desinfectie

Een werkomgeving is een broeihaard van bacteriën, eigen aan een omgeving waar vele mensen intensief samen werken en materialen... meer