FAQs

Regelmatig terugkerende vragen


De hygiëne op de werkplek kan worden verbeterd door vier eenvoudige stappen te volgen.
 1. Voer een hygiënebeleid in. Dit beleid moet duidelijk uitleggen wat u van het personeel verwacht. Het moet ook vermelden hoe het bedrijf dit beleid gaat ondersteunen..
 2. Regelmatige schoonmaak. Simpelweg, regelmatig schoonmaken - van de toiletten, werkplekken en het kantoor - is een van de meest effectieve manieren om de hygiëne te verbeteren. Huur indien mogelijk externe schoonmakers in om het kantoor buiten kantooruren schoon te maken.
 3. Zorg voor voldoende hygiëne-artikelen. Zet uw medewerkers aan tot het onderhouden van een hygiënische werkplek door ze te voorzien van hygiëne-artikelen. Bijvoorbeeld dispensers met ontsmettingsmiddel, zeepdispensers, dispensers met papieren vouwhanddoekjes of poetspapier.
 4. Interne communicatie. Herinner werknemers regelmatig aan het belang van persoonlijke hygiëne. Laat hen weten hoeveel het voor uw bedrijf betekent. Geef zelf het goede voorbeeld.
 • Draag altijd handschoenen die geschikt zijn voor de chemicaliën die worden gebruikt tijdens het reinigen en desinfecteren. Mogelijk zijn aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) nodig op basis van de instelling en het product dat wordt gebruikt.
 • Meng nooit een huishoudelijk bleekmiddel met ammoniak of enig ander schoonmaakmiddel.
 • Zorg ervoor dat medewerkers weten welke reinigingschemicaliën moeten worden verdund en hoe ze de gebruikte reinigingsmiddelen correct kunnen verdunnen.
 • Werkgevers moeten ervoor zorgen dat werknemers worden getraind in de gevaren van de reinigingschemicaliën die op de werkplek worden gebruikt.
 • Volg strikt de instructies van de fabrikant voor alle reiniging- en desinfectieproducten betreffende concentratie, aanbrengmethode en contacttijd.
Terwijl grote druppeltjes (100 micrometer [µm] en groter) binnen enkele seconden op de omliggende oppervlakken zullen neerslaan, kunnen kleinere deeltjes veel langer in de lucht blijven hangen. Het kan enkele minuten duren voordat deeltjes met een grootte van 10 µm bezinken, terwijl deeltjes van 5 µm en kleiner mogelijk uren of zelfs dagen kunnen blijven rondzweven. Verdunningsventilatie en deeltjesfiltratie worden vaak gebruikt om deze kleinere deeltjes uit de lucht te verwijderen. Met deze strategieën zouden ook grotere deeltjes kunnen worden verwijderd, maar omdat ze snel uit de lucht vallen, krijgen ze meestal geen kans om door filtersystemen te worden opgevangen.
Huidig ​​bewijs suggereert dat SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, uren tot dagen levensvatbaar kan blijven op een verscheidenheid aan materialen. Het is dus mogelijk dat een persoon COVID-19 kan krijgen door een oppervlak of object met het virus aan te raken en vervolgens zijn eigen mond, neus of mogelijk zijn ogen aan te raken, maar dit wordt niet beschouwd als de belangrijkste manier waarop het virus verspreidt. Als men denkt dat machines of apparatuur besmet zijn en gereinigd kunnen worden, volg dan de aanbevelingen voor reiniging en desinfectie. Maak, mogelijk besmette,  oppervlakken eerst schoon met water en zeep. Ten tweede: desinfecteer oppervlakken met producten die voldoen aan de EPA-criteria voor gebruik tegen SARS-Cov-2e.
Onder de juiste omstandigheden kan een schimmel binnen 24-48 uur beginnen te groeien.
Als u schimmelgroei, watervlekken, beschimmelde of "stoffige" kleding vaststelt, kan een professionele schimmelbeoordeling u helpen bij de identificatie en het bepalen van de oorzaak. U kunt ook zoeken naar zone's waar waterlekkage is opgetreden, zoals daken, leidingen, plafonds of muren. Muffe, vochtige geuren kunnen ook wijzen op de aanwezigheid van 'verborgen' schimmel in uw woning.
Misschien heb je termen gelezen als "giftige schimmel", "groene schimmel" en "zwarte schimmel" die gebruikt worden om naar verschillende soorten schimmels te verwijzen. Als er schimmel aanwezig is, raden we u ten zeerste aan deze te verwijderen, ongeacht het type.
 • Wacht 24 uur met reinigen en desinfecteren om de kans op blootstelling aan ademhalingsdruppels te minimaliseren.
 • Als 24 uur niet haalbaar is, wacht dan zo lang mogelijk.
 • Open buitendeuren en ramen om de luchtcirculatie in de ruimte te vergroten.
 • Gespecialiseerd schoonmaakpersoneel moet alle ruimtes reinigen en desinfecteren, inclusief kantoren, badkamers en gemeenschappelijke ruimtes, met bijzondere aandacht voor vaak aangeraakte oppervlakken.
 • Reinig besmette oppervlakken met water en zeep alvorens ze te desinfecteren!
 • Desinfecteer vervolgens oppervlakken met producten die voldoen aan de criteria voor gebruik tegen SARS-Cov-2 en die geschikt zijn voor het te behandelen oppervlak. Volg daarbij strikt de instructies van de fabrikant betreffende concentratie, toepassingsmethode, contacttijd en vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • De werkzaamheden kunnen worden hervat zodra de reiniging en desinfectie zijn voltooid.
Ja. Germicidal Ultraviolet (GUV), of Ultraviolet Germicidal Irradiation (UVGI), is een desinfectiemiddel dat in veel verschillende omgevingen wordt gebruikt, zoals woningen, bedrijven, onderwijsinstellingen en gezondheidszorg. De technologie gebruikt ultraviolette (UV) energie om micro-organismen, inclusief virussen, te inactiveren (doden), mits correct ontworpen en geïnstalleerd. Sinds de jaren 80 worden GUV-systemen op grote schaal gebruikt voor de bestrijding van tuberculose.
Het risico van COVID-19 verspreiding via ventilatiesystemen is niet onderzocht, maar is waarschijnlijk laag. Routinematig HVAC-onderhoud wordt wel aanbevolen. Hoewel het nooit de eerste preventielijn is, kunt u toch algemene aanpassingen van de ventilatie op uw werkplek overwegen, zoals het verhogen van de ventilatie en het verhogen van de hoeveelheid buitenlucht die door het systeem wordt gebruikt. Houd de binnenluchttemperatuur en -vochtigheid op een comfortabel niveau voor gebruikers van gebouwen.
 • Werkgevers moeten een plan ontwikkelen voor routinematige reiniging en desinfectie, inclusief het regelmatig reinigen en desinfecteren van oppervlakken die veel worden aangeraakt, zoals deurknoppen, kranen, toiletten en ander toiletmeubilair.
 • Onderhoudspersoneel dient persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen op basis van de omgeving en het schoonmaakproduct dat ze gebruiken. Om uw onderhoudspersoneel te beschermen, en ervoor te zorgen dat de producten effectief worden gebruikt, moeten zij worden geïnstrueerd over het aanbrengen van de desinfecterende middelen volgens de instructies en voorzorgsmaatregelen van de fabrikant.
 • Overweeg om een ​​schoonmaakschema in de toiletten te plaatsen en aan te geven wanneer elke schoonmaakronde is voltooid.
Veel mensen weten niet dat schimmel ernstige structurele schade aan een woning kan veroorzaken, die, indien onbehandeld, de waarde van het onroerend goed kan verlagen en de eigenaar de kosten van aanzienlijke reparaties kan bezorgen. En als u ooit allergieën heeft gehad, kan blootstelling aan schimmels vaak neusproblemen, oogirritatie, piepende ademhaling, huidirritatie of in zeldzamere gevallen ernstigere reacties veroorzaken.
De meeste experts bevelen een professionele behandeling aan wanneer verhoogde schimmelniveaus worden gedetecteerd. Als u het echter niet zeker weet, kunt u het beste een specialist raadplegen voor een beoordeling om door schimmel aangetaste gebieden te isoleren en te behandelen voordat schimmel zich verspreidt en groeit.
Schimmel heeft een vochtige omgeving nodig, de juiste temperaturen en een voedselbron, zoals bladeren, papier, vuil, hout of andere poreuze bouwmaterialen. Schimmel is meestal te vinden in vochtige, stoffige ruimtes of in omgevingen met stilstaande lucht en weinig ventilatie.
Schimmel is een microscopisch klein organisme dat deel uitmaakt van de natuurlijke omgeving en zelfs noodzakelijk is voor ons ecosysteem. Een schimmel produceert sporen als onderdeel van zijn levenscyclus. Deze sporen zweven en verspreiden zich door de lucht, zowel binnen als binnen als buitenshuis.