Blog

Back to Blog
kantoor reinigen corona

Share this post

Proactieve ontsmetting – Reactieve desinfectie

Bedrijven en werkgevers kunnen de verspreiding van COVID-19 op de werkplek voorkomen en vertragen . De bereidheid om de veiligheid en gezondheid van werknemers en klanten te beschermen is prioritair en zelfs noodzakelijk om eventuele onderbrekingen in de bedrijfsactiviteit te voorkomen. Werkgevers moeten reageren op een manier die rekening houdt met het niveau van de ziektetransmissie in de omgeving en hun bedrijfsresponsplannen indien nodig herzien.

Dit responsplan omvat beheersmaatregelen om blootstellingen aan Covid-19 te elimineren of op zijn minst te verminderen. Deze maatregelen zijn werkplek specifiek en beginnen met de identificatie van alle plekken en taken waar een verhoogd risico voor blootstelling mogelijk is.

Proactief : voorkom de overdracht tussen werknemers.

Handhygiëne en mondmaskers zijn ondertussen al vrij goed ingeburgerd, maar dikwijls niet voldoende. Fysieke afscherming in de vorm van scheidingswanden of preventieschermen zijn bijzonder efficient in het blokkeren van de met ziektekiemen belaste aerosolstromen. Een kiemdodende luchtconditionering in een vergaderzaal of kantoor is ook aangewezen. Tenslotte is ook de uitbreiding van het schoonmaak schema met de ontsmetting van risico plekken een absolute noodzaak.

Reactief : onderneem onmiddellijk actie in geval van een besmetting.

Een onmiddellijke desinfectie is noodzakelijk om de blootstelling voor andere werknemers te elimineren en de continuïteit van uw activiteiten niet in gevaar te brengen. Sluit de omgeving af voor werknemers en klanten en open buitendeuren en ramen. Wacht minstens 24 uur als je zelfs zou ontsmetten, dit om het risico van overdracht te verminderen of bel Q3 Facilities voor een onmiddellijke en professionele ontsmetting.

Back to Blog