Blog

Back to Blog
nieuws-belijning-magazijn

Share this post

Belijning van uw magazijn

Uw magazijn is een uiterst waardevolle asset voor uw bedrijf en bevat grote hoeveelheden goederen en grondstoffen.Een goed onderhoud en de veiligheid van uw werknemers zijn van primair belang. Een van de beste investeringen die u in dit verband voor uw magazijn kunt doen, zijn belijning of vloermarkeringen.
Er zijn drie belangrijkste redenen waarom een goede en weldoordachte belijning belangrijk zijn in uw magazijn.

Een georganiseerd magazijn
De meeste magazijnen zitten overvol met materialen, waarvan sommige speciale aandacht, plaatsing of zorg vereisen. Rekken en labels helpen weliswaar bij het onderscheiden van deze verschillende artikelen, maar soms zijn afgebakende grondzones, wachtzones of picking zones noodzakelijk om een vlotte goederenverwerking te kunnen garanderen. Op deze manier kunnen werknemers een beter idee krijgen van waar bepaalde objecten zich bevinden en in welke zones mensen en heftrucks zich mogen begeven.
Belijning kan ook gebruikt worden als richtinggever om bepaalde delen van uw magazijn te identificeren of om bezoekers naar andere delen van uw fabriek of magazijn te leiden.

Belijning creëert zones die de algehele organisatie en efficiëntie van een magazijn of fabriek zullen behouden of zelfs verbeteren.

Een veilig magazijn
Met deze verhoogde organisatie wordt meteen ook de veiligheid van de werknemers gewaarborgd. Best worden zones voor voetgangers en rijdend materieel afdoende gescheiden en afgelijnd. Zonder deze gedefinieerde belijning zou een medewerker per ongeluk in een gevaarlijke zone kunnen terechtkomen.
Magazijn belijning kan voor deze afbakening instaan, maar kan ook gebruikt worden om oversteekpaden, iconen, verwijzingen naar nooduitgang, hulpost, verzamelpunten weergeven.

Veiligheid gaat vooral over communicatie. En wanneer die communicatie duidelijk is, zullen minder mensen gewond raken.

Voldoen aan industriële voorschriften en normen

Een goede organisatie, efficiëntie en veiligheid zijn inherent belangrijke onderdelen van elk bedrijf. Meestal zijn er ook dwingende redenen vanuit de organisatie of regelgeving om deze markeringen in te zetten. Als uw magazijn of werkplaast gecertificeerd is moet er aan een aantal veiligheids- en kwaliteitsmanagementregels worden voldaan. Six Sigma (6S), ISO 9001 Certified of Lean Manufacturing zijn enkele voorbeelden waarbij een magazijn georganiseerd en gedefinieerd moet worden.

Back to Blog