Dak isoleren

Dak isoleren

Dakisolatie is verplicht volgens de Vlaamse isolatienorm, en dit vanaf 2020.
Bespaar tot 80 % op de energiefactuur!


dakisolatie
dakisolatie

Dakisolatie of zoldervloer-isolatie verplicht voor alle woningen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet aangesloten werden!

Een goede dakisolatie voorziet zowel in warmtebesparing als geluidsdemping. Bij het ontbreken van isolatie kunnen sancties opgelegd worden. Een woning zonder dakisolatie wordt daardoor praktisch onverkoopbaar of daalt aanmerkelijk in waarde door een slecht EPC.

Als erkend aannemer heb je recht op een premie van 4 € per m² als je de werken door Q3 Facilities laat uitvoeren. Standaard isoleren wij met PUR of PIR dakisolatieplaten maar naargelang de omstandigheden kunnen glaswol of houtwol isolatie ook nog wel gebruikt worden, net als de verschillende types inblaasisolatie.

Vraag onze isolatiespecialisten om een technische analyse en offerte. Wij hebben verschillende teams ter beschikking en kunnen snel reageren en opleveren.

Isoleren van een zoldervloer of plat dak.

Bij een onbewoonde, gesloten zolder, voldoet een degelijke vloerisolatie eveneens aan de wetgeving. In de meeste gevallen is dit (véél) goedkoper en met evenwaardig resultaat. De gerealiseerde besparing op de verwarmingskosten is zelfs hoger.

Het isoleren van een plat dak is noodzakelijk om tijdens de koude maanden de warmte binnen te houden maar ook om tijdens de warme maanden de warmte buiten te houden. Door het isoleren van een plat dak kan een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten gerealiseerd worden, naargelang de oppervlakte kan dit oplopen tot wel 40%. Een plat dak kan zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden.

Mijn dak is langs binnen niet (meer) bereikbaar, wat nu?

Er bestaan verschillende technieken om een langs buiten te isoleren, bijvoorbeeld via een opening tussen pannen en het onderdak. Onze isolatie specialisten geven je graag advies.

Kan ik milieuvriendelijk isoleren?

Het klopt dat de isolatieplaten en de meeste isoleerschuimen eerder milieuonvriendelijk zijn, ze zijn echter wel volledig recycleerbaar. Houtwol is een zeer goed alternatief, net als isolatiematerialen die bestaan uit cellulose of kurk.

isoleren dak

Dakisolatie verplicht voor woningen en huurwoningen

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, voldoen aan de dakisolatienorm. Daken die niet aan de norm voldoen, moeten geïsoleerd worden.

Voor alle zelfstandige woningen (= studio, eengezinswoning of appartement) is de nieuwe Vlaamse dakisolatienorm in werking getreden op 1 januari 2015. De regeling geldt niet voor kamers. Ook daken kleiner dan 2 m² worden vrijgesteld.

Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006) die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

bronvermelding : website van de Vlaamse Overheid

Als u een project heeft dat u wilt bespreken, neem dan vandaag nog contact met ons op. 0032 478 320 397